Logo's en huisstijlen, Praktijkfolders & Flyers

Ons werk voor Fysiotherapie Het Centrum

Fysiotherapie het Centrum heeft twee praktijklocaties in Sprang-Capelle. Beide locaties lopen als een trein. De praktijk heeft een goede naam in de regio. Het enige waar de praktijkeigenaren tegen aanliepen, was dat de hoofdlocatie toe was aan een moderniseringslag. De andere locatie heeft een veel frissere en modernere uitstraling en dat wilden zij ook meer terug laten komen op de hoofdlocatie.

De praktijkeigenaren Piet en Sylvia hebben FysioPromotor gevraagd om styling advies te geven voor zowel de binnenkant als de buitenkant.

Piet wilde vooral huiselijke en traditionele elementen. Terwijl Sylvia juist een voorkeur had voor sportief en modern. Een mix hiervan moest terug te zien zijn in het pand.

Wij hebben de volgende styling adviezen gegeven:

  • Het pand had donkerbruine stenen aan de buitenkant met rode kozijnen. Wij hebben geadviseerd om het pand licht te maken, met antraciete kozijnen en de limegroene details uit de huisstijl terug laten komen. Dat oogt direct een stuk frisser en moderner.
  • De wachtruimte was erg donker en gesloten. Wij hebben geadviseerd om een open balie te maken, lichte kleuren te gebruiken in combinatie met antraciet en limegroene accenten om de ruimte aan te kleden, de gangmuren zoveel mogelijk te vervangen worden door ramen. Ook de behandelkamers waren erg donker en toe aan een nieuwe uitstraling. Vooral de lamellen en de vloerbedekking waren toe aan vervanging en het plafon aan een stucbeurt. Om kosten te besparen hebben wij ze geadviseerd om verder veel te doen met verf.
  • Ook de fitnessruimte kwam absoluut niet tot zijn recht. De ruimte is waanzinnig. Hele mooie hoge plafonds en genoeg uitbreidingsmogelijkheden. Het was super zonde hoe de ruimte was ingedeeld. Alle apparaten waren op elkaar gestapeld. Minder is in deze echt meer. Wij hebben geadviseerd om alleen apparaten te laten staan die echt gebruikt worden en de rest te verkopen, de muren open te breken, waardoor je 1 gigantische oefen/trainruimte krijgt, een spiegelmuur te plaatsen om de ruimte nog groter te laten ogen en de huisstijlkleuren weer terug te laten komen.

In verband met het budget zijn niet al onze adviezen in een keer opgepakt, maar is het wel een stuk moderner en frisser geworden en heeft het toch tegelijk het huiselijke karakter weten te behouden.

Ontwerpen huisstijlelementen

Fysiotherapie heeft naast de restyling van de praktijk ook aan FysioPromotor de opdracht gegeven om een aantal huisstijl elementen te ontwikkelen. Wij hebben voor Fysiotherapie het Centrum de volgende communicatiemiddelen ontworpen:

  • Afsprakenkaartjes
  • 10-rittenkaart andullatie therapie
  • Praktijkfolder
  • Folder andullatie therapie
  • Folder Psychosomatische therapie
  • Folder medische fitness